Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi recept


Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi recept
Ingredience pro zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi zahrnují zelenou karí pastu, kokosové mléko, udon nudle, krevety, bambusové výhonky, čerstvou bazalku, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, kokosový olej a zeleninu jako jsou červená paprika a cukety.
Recept začíná tím, že na pánvi na středně silném ohni rozehřejte kokosový olej. Přidejte zelenou karí pastu a chvíli smažte, dokud nezačne uvolňovat aroma. Pak přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Následně přidejte očištěné krevety a nakrájenou zeleninu. Vařte, dokud nejsou krevety uvařené a zelenina měkká. Mezitím si v jiném hrnci uvařte udon nudle podle návodu na obalu. K hotovému karí přidejte uvařené nudle, dochuťte rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou. Nakonec přimíchejte čerstvou bazalku.
Tipy pro dokonalé thajské karí: Použijte čerstvou karí pastu pro intenzivnější chuť a aroma. Nezapomeňte karí ochutnat a podle potřeby upravit množství cukru, limetkové šťávy nebo rybí omáčky, které mohou záviset na vaší osobní preferenci. Pokud máte rádi pálivější jídlo, můžete přidat více karí pasty. Můžete také experimentovat s různými druhy zeleniny, jako je brokolice nebo baby kukuřice, pro různé textury a chutě ve vašem karí.