Kynuté tyčky s pestem recept
Kynuté tyčky s pestem jsou skvělou pochoutkou, kterou si můžete připravit doma. Jejich příprava není příliš náročná a výsledek stojí za to. Zde je postup, jak na to.
Ingredience:
500 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí nebo 25 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
300 ml teplého mléka
50 ml olivového oleje
100 g pesto (basilové, nebo jakékoliv jiné dle vaší chuti)
1 vejce na potření
Mořská sůl a sezamová semínka pro posypání
Recept:
V míse smíchejte mouku s droždím. Přidejte cukr a sůl a dobře promíchejte.
Přilijte teplé mléko a olej a začněte hníst těsto. Hněťte asi 10 minut, dokud nezískáte hladké a pružné těsto.
Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a z každého vyválejte dlouhý pruh. Každý pruh potřete pestem.
Skružte pruhy a vytvarujte z nich tyčky.
Tyčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte mořskou solí a sezamovými semínky.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud tyčky nejsou zlatavé.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat bylinky jako je rozmarýn nebo tymián.
Pokud máte raději jiný typ pesta, klidně experimentujte s různými chutěmi.
Tyčky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře chutnají i druhý den, pokud je zahřejete v troubě.
Kynuté tyčky s pestem jsou výbornou snídaní, svačinou nebo doplňkem k hlavnímu jídlu. Užijte si jejich přípravu i pochutnání!