Tuňáková pomazánka recept


Tuňáková pomazánka recept
Tuňáková pomazánka je rychlá a jednoduchá příprava, která skvěle chutná na čerstvém pečivu nebo jako dip ke zelenině.
Ingredience:

1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
100 gramů tvarohu
50 gramů majonézy
1 malá cibule
sůl a pepř dle chuti
pár kapek citronové šťávy
petržel nebo jiné bylinky na ozdobu

Recept:
Nejprve si připravte tuňáka tím, že ho otevřete, scedíte a rozmačkáte vidličkou v míse. Přidejte tvaroh a majonézu a dobře promíchejte. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte k tuňákové směsi. Osolte, opepřete a zakápněte několika kápnutími citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte. Nakonec můžete do pomazánky přidat nasekané bylinky pro větší chuť a dekorativní efekt.
Tipy:

Místo tvarohu můžete použít i jemný bílý jogurt nebo smetanu pro krémovější konzistenci.
Pomazánka je vynikající nejen na chléb, ale také jako náplň do cherry rajčátek nebo jako zálivka do avokáda.
Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte trochu chilli papričky nebo kapku tabaska.

Tuňáková pomazánka je výborná k rychlé večeři nebo jako snack během dne.