Kávová bábovka s rumem recept


Kávová bábovka s rumem recept
Ingredience pro kávovou bábovku s rumem zahrnují mouku, cukr, vajíčka, máslo, kypřicí prášek, mléko, silnou kávu, rum a kakao pro posypání formy.
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s cukrem ušlehejte do pěny, postupně přidávejte vajíčka a důkladně promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Tuto směs střídavě s mlékem přidávejte do máslové směsi. Až bude těsto hladké, vmíchejte silnou kávu a rum podle chuti.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte kakao. Těsto nalijte do formy a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená. To zjistíte tak, že do ní zapíchnete špejli a pokud je suchá, bábovka je hotová.
Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Můžete posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.
Tip: Pro intenzivnější kávovou chuť můžete do těsta přidat lžičku instantní kávy rozpuštěné v troše vody. Pokud chcete bábovku bez alkoholu, rum nahraďte stejným množstvím kávy.