Dírkovaný koláč recept


Dírkovaný koláč recept.
Ingredience:

200 g hladké mouky
100 g másla
100 g cukru
2 vejce
1 čajová lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce kakaa
250 g tvarohu
100 g marmelády (doporučuji malinovou nebo jahodovou)

Recept:

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte máslo pokrájené na malé kousky a zpracujte v těsto.
Do těsta přidejte cukr, vejce a tvaroh a dobře promíchejte, aby bylo těsto hladké.
Polovinu těsta dejte do vedlejší mísy a přimíchejte kakao, aby bylo těsto tmavé.
Vymažte koláčovou formu máslem a posypte moukou.
Na dno formy rovnoměrně rozprostřete světlé těsto a na něj nanesete vrstvu marmelády.
Tmavé těsto dejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou hubicí a na světlé těsto vytvořte mřížku.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 25 minut nebo dokud není koláč zlatavý.

Tipy:

Můžete použít jakoukoliv marmeládu podle své chuti.
Pro extra křupavost můžete přidat do těsta trochu strouhané citronové kůry.
Před podáváním nechte koláč dostatečně vychladnout, aby se snadněji krájel.