Rychlé těstoviny s cuketou recept
Ingredience:
Těstoviny (například spaghetti nebo penne) 300 g
Cuketa 1 velká
Česnek 2 stroužky
Olivový olej 2 lžíce
Sůl a pepř podle chuti
Parmezán na posypání
Čerstvá bazalka na ozdobu
Recept:
V hrnci přiveďte k varu dostatek vody s trochou soli a vařte těstoviny dle návodu na obalu až do al dente.
Mezitím si připravte cuketu. Omyjte ji, odstraňte konce a nakrájejte na plátky nebo kostičky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Nechte chvíli zpěnit, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil.
Přidejte nakrájenou cuketu na pánv a za občasného míchání restujte, dokud cuketa nezměkne a nezačne zlátnout.
Osolte, opepřete a přidejte uvařené a sceděné těstoviny přímo do pánve s cuketou.
Promíchejte těstoviny s cuketou, aby se chutě dobře spojily a těstoviny nasákly aromata.
Pokud je to potřeba, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka krémovější.
Servírujte těstoviny posypané nastrouhaným parmezánem a ozdobené čerstvou bazalkou.
Tipy:
Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat do pánve s cuketou i trochu chilli vloček.
Pro bohatší chuť můžete k cuketě přidat i další zeleninu, jako jsou cherry rajčata nebo paprika.
Možná budete chtít cuketu před restováním posolit a nechat chvíli odstát, aby pustila vodu. Poté cuketu osušte papírovým ručníkem. Tímto způsobem se cuketa při restování lépe osmahne místo dušení.