Těsto na pizzu recept


Těsto na pizzu recept.

Ingredience pro těsto na pizzu:
- mouka pšeničná 500 gramů
- voda 300 ml
- sušené droždí 7 gramů
- sůl 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce

Recept na přípravu těsta:
Nejprve si připravte velkou míchu, do které prosejete mouku. Ve vlažné vodě rozmíchejte sušené droždí a nechte asi 10 minut stát, dokud nezačne pěnit. Poté směs droždí s vodou přilijte do mouky. Přidejte sůl a olivový olej. Všechny ingredience důkladně promíchejte a zpracujte do hladkého těsta. Těsto nechte na teplém místě přikryté utěrkou kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí těsto vyklopte na pomoučněný válec a zpracujte podle potřeby na pizzové placky. Placky poté můžete obložit podle vašeho výběru.

Tipy pro dokonalé těsto na pizzu:
1. Při přípravě těsta je důležité použít kvalitní mouku s vyšším obsahem lepku, která zaručí pružnost těsta.
2. Těsto by mělo kynout na teplém místě bez průvanu, aby správně vykynulo.
3. Před pečením doporučujeme pizzové těsto ještě jednou krátce prohnětat, aby bylo těsto pružnější a lépe se s ním pracovalo.
4. Pro křupavější okraj pizzy můžete okraje těsta před pečením potřít olivovým olejem.
5. Pizzu pečte v dobře vyhřáté troubě na co nejvyšší teplotu, ideálně na pizzovém kameni nebo na plechu předehřátém v troubě, což zaručí křupavé dno.