Tyčinky se slaninou a tymiánem recept


Tyčinky se slaninou a tymiánem recept.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu tyčinek se slaninou a tymiánem, zahrnují listové těsto, slaninu, čerstvý tymián, olivový olej a sůl.

Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Mezitím si rozválejte listové těsto na lehce pomoučněné pracovní ploše do obdélníkového tvaru. Těsto potřete olivovým olejem a posypte nasekaným čerstvým tymiánem a trochou soli. Slaninu nakrájejte na tenké proužky a rozložte je rovnoměrně po celém těstě. Nyní pečlivě nakrájejte těsto na proužky široké přibližně 2 cm. Každý proužek jemně zatočte, aby vznikly spirály. Tyčinky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Tipy:
1. Před pečením můžete tyčinky posypat ještě trochou tymiánu nebo jemně nastrouhaným sýrem pro extra chuť.
2. Slaninu můžete nahradit šunkou nebo uzeným tofu pro vegetariánskou variantu.
3. Tyčinky jsou výborné jak teplé, tak studené, takže je můžete připravit dopředu jako snack na večírek nebo jako přílohu k polévce či salátu.
4. Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete do těsta přidat i trochu mletého černého pepře nebo chilli vločky.