Banánové vafle s javorovým sirupem recept


Banánové vafle s javorovým sirupem recept.

Ingredience pro banánové vafle s javorovým sirupem obsahují mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, mléko, vejce, máslo, banány a samozřejmě javorový sirup.

Nejprve si připravíte suché ingredience. Do misky prosejete mouku spolu s práškem do pečiva, přidáte špetku soli a cukr. Ve druhé misce smícháte mokré ingredience. Rozmačkáte banány a smícháte je s mlékem, rozpuštěným máslem a vejci. Poté postupně přidáváte suchou směs do mokré a mícháte, dokud není těsto hladké.

Těsto nalijete do předehřátého vaflovače a pečete podle instrukcí vašeho přístroje, obvykle to trvá kolem 5 minut, než se vafle zezlátne a dozlatova upečou. Hotové vafle podáváte teplé, polité javorovým sirupem.

Tipy pro dokonalé vafle
1. Pro ještě intenzivnější chuť banánu můžete do těsta přidat trochu banánového extraktu.
2. Pokud máte rádi křupavější vafle, přidejte do těsta trochu více másla.
3. Vafle můžete ozdobit i plátky čerstvého banánu nebo hrstkou ořechů pro zvýšení nutriční hodnoty a zajímavější texturu.
4. Pokud chcete, aby byly vafle bezlepkové, použijte bezlepkovou směs mouk místo běžné pšeničné mouky.