Kuřecí paličky recept


Kuřecí paličky recept.

Ingredience:
kuřecí paličky 1 kg
olivový olej 3 lžíce
česnek 4 stroužky
paprika sladká mletá 1 lžíce
sůl podle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
rozmarýn 1 lžíce sušený nebo čerstvý pokud máte
med 2 lžíce

Recept:
Začneme přípravou marinády. Do misky nalijeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, sůl, černý pepř a rozmarýn. Vše důkladně promícháme. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme alespoň hodinu marinovat, ideálně však přes noc v lednici.
Před pečením troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kuřecí paličky vyjmeme z marinády a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Paličky pečeme asi 45 minut nebo dokud nejsou dobře propečené a kůže je zlatavě křupavá.
Zbylou marinádu si necháme. Přibližně 10 minut před koncem pečení kuřecí paličky potřeme medem a vrátíme zpět do trouby, aby se krásně zkaramelizovaly.

Tipy:
Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do marinády trochu chilli papričky nebo několik kapek pálivé omáčky.
Aby bylo maso opravdu šťavnaté a křupavé, je dobré paličky během pečení jednou či dvakrát obrátit.
Podávejte s bramborami, rýží nebo čerstvým salátem. Dobře se hodí také čerstvý chléb pro namáčení do šťávy, která z paliček vytéká.
Vždy se snažte použít kvalitní suroviny, výsledek bude chutnější.