Pánská bábovka recept.
Ingredience pro pánskou bábovku zahrnují hladkou mouku, cukr, vejce, máslo nebo margarín, mléko, tmavé pivo, kakao, perníkové koření, prášek do pečiva a trochu soli. V některých receptech se přidává i trošku rumu pro zvýraznění chuti.
Pro začátek si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse utřete máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně je zašlehejte do směsi. V jiné míse smíchejte mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva. Suchou směs střídavě s mlékem a pivem vmíchávejte do utřeného másla s cukrem. Pokud používáte rum, přilijte ho nyní a vše důkladně promíchejte.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Jako tip můžete bábovku po upečení pocukrovat moučkovým cukrem, nebo přelít čokoládovou polevou. Pánská bábovka je výborná k čaji i kávě a skvěle se hodí na rodinné oslavy nebo jen tak k nedělnímu odpolednímu posezení.