Paprikové lusky plněné zeleninovou směsí a sýrem recept.
Ingredience potřebné k přípravě paprikových lusků plněných zeleninovou směsí a sýrem zahrnují červené papriky, cibuli, česnek, cuketu, rajčata, olivový olej, sůl i pepř a oblíbený sýr jako mozzarella nebo feta.
Pokud máte zájem o konkrétní postup, uvádím zde recept. Nejprve si připravíme ingredience. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na pánvi na troše olivového oleje je necháme zpěnit. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si připravíme papriky tak, že je podélně rozpůlíme a odstraníme semena.
Hotovou zeleninovou směs necháme trochu vychladnout a smícháme s nastrouhaným sýrem. Tuto směs pak nandáme do připravených paprikových lusků. Papriky dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut, dokud papriky nejsou měkké a sýr krásně zlatavý.
Tady je několik tipů, jak vylepšit recept:
1. Můžete přidat do směsi trochu chilli pro pikantnější variantu.
2. Kombinujte různé typy sýrů pro bohatší chuť.
3. Aby byly papriky krásně křupavé, nechte je v troubě trochu déle.
4. Před podáváním pokapejte papriky balzamikovým krémem pro lepší vizuální dojem a chuť.
Doufám, že tento recept bude chutnat a přinese radost vám i vašim blízkým při společném stolování.