Nahý dort s malinami a tymiánem recept


Nahý dort s malinami a tymiánem recept.

Ingredience pro nahý dort s malinami a tymiánem zahrnují mouku, cukr, máslo, vejce, mléko, prášek do pečiva, maliny a čerstvý tymián. Také budete potřebovat ingredience na krém, kterým je obvykle smetana, mascarpone a vanilkový extrakt.

Na začátek si připravte formy na dort, které vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné míse smíchejte změklé máslo s cukrem až do pěny, poté postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt. Do této směsi střídavě přidávejte suché ingredience a mléko, aby vzniklo hladké těsto. Nakonec jemně vmíchejte nasekaný čerstvý tymián.

Těsto rozdělte do připravených forem a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Nechte dorty vychladnout na mřížce. Mezitím si připravte krém smícháním mascarpone, smetany a vanilkového extraktu do hladka. Krém dejte na chladné místo, aby ztuhnul.

Jakmile jsou korpusy vychlazené, můžete začít s vrstvením dortu. Na první korpus nanesete vrstvu krému a posypete čerstvými malinami, poté pokládejte další korpus a opakujte postup. Na vrchol dortu dejte poslední vrstvu krému a ozdobte malinami a čerstvým tymiánem.

Tipy pro perfektní výsledek:
1. Ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě, aby se těsto lépe zpracovávalo
2. Dorty vždy nechte po upečení řádně vychladnout, než začnete s krémem a vrstvením, aby se krém neroztekl
3. Pro intenzivnější chuť tymiánu můžete do těsta přidat i trochu tymiánového oleje
4. Pro více rustikální vzhled můžete nechat boky dortu částečně nebo úplně bez krému

Tento dort je ideální pro letní oslavy nebo jako elegantní dezert na zahradní party. Tymián dodává neobvyklý a osvěžující twist, který skvěle doplňuje sladkost malin a krému.