Mletá směs s červenou čočkou recept


Mletá směs s červenou čočkou recept.

Ingredience:
- červená čočka 1 šálek
- mleté maso (hovězí nebo vepřové) 500 g
- cibule 1 velká
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- koření (sůl, pepř, majoránka, paprika)
- olej na smažení
- voda

Recept:
Nejprve si připravte červenou čočku. Opláchněte ji pod tekoucí vodou a v hrnci ji zalijte dvěma šálky vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte zhruba 15 minut, dokud čočka není měkká. Mezitím na pánvi na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte na menší kousky nakrájený česnek a krátce osmahněte. Přidáte mleté maso, které na pánvi rozdrobíte a smažte dohněda. Osolte, opepřete a přidejte další koření podle chuti. K masu přidejte rajčatový protlak a smíchejte.

Předvařenou čočku sceďte a přidejte k masové směsi. Dobře promíchejte a ještě chvíli společně poduste, aby se chutě spojily. Podle potřeby můžete přilít trochu vody, pokud je směs příliš suchá.

Tipy:
- Tuto mletou směs s červenou čočkou můžete podávat jako hlavní chod s rýží nebo jako náplň do tortill a pita chlebů.
- Pokud preferujete vegetariánskou verzi, mleté maso nahraďte například seitanem nebo více množstvím červené čočky.
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat lžíci sójové omáčky nebo trochu chilli pro pikantní variantu.