Vanilkové semifredo recept


Vanilkové semifredo recept.

Vanilkové semifredo je lahodný italský mražený dezert, který kombinuje krémovost zmrzliny s bohatou chutí vanilky. Pro přípravu tohoto dezertu budete potřebovat následující ingredience

200 ml smetany ke šlehání
4 velká vejce
100 g cukru krupice
1 lusk vanilky nebo 2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Začněte tím, že si připravíte vanilkový základ. Rozdělte vejce na žloutky a bílky. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané směsi. Vanilkový lusk podélně rozpulte a špičkou nože vyškrábněte semínka. Semínka přidejte do směsi žloutků a cukru. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho nyní.

V jiné míse ušlehejte smetanu do tuhých špiček. Ve třetí míse ušlehejte bílky do tuhého sněhu. Nyní opatrně vmíchejte ušlehané bílky do směsi žloutků, cukru a vanilky. Nakonec velmi jemně vmíchejte ušlehanou smetanu. Snažte se zachovat co nejvíce vzduchu v směsi.

Směs přelijte do formy, kterou jste si předtím vyložili potravinářskou folií pro snadné vyjmutí semifreda po zamrznutí. Semifredo nechte v mrazáku alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc, aby dobře ztuhlo.

Před podáváním nechte semifredo přibližně 10 minut odležet v chladničce, aby se trochu změkčilo a bylo snazší krájet. Podávejte samotné nebo s čerstvým ovocem.

Tip Na zjemnění chuti můžete do směsi přidat i trochu likéru, jako je Amaretto nebo Baileys. Pro zpestření můžete do vrchní části semifreda přidat vrstvu ořechů nebo kousky čokolády před zamrznutím. Užívejte si bohatou a krémovou chuť vanilkového semifreda jako dokonalé zakončení jakékoliv speciální večeře.