Pizza z lístkového těsta recept


Pizza z lístkového těsta recept.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu pizzy z lístkového těsta, jsou lístkové těsto, rajčatový protlak nebo passata, mozzarella, olivy, šunka, salám, cibule, sušené bylinky jako oregano nebo bazalka a olivový olej.

Recept na přípravu pizzy z lístkového těsta je následující. Nejprve si připravte plech na pečení a na něj rozložte lístkové těsto, které jste si buď koupili hotové nebo připravili sami. Pokud používáte těsto z obchodu, nezapomeňte ho nechat předem odležet v pokojové teplotě asi 10 minut. Poté těsto rovnoměrně potřete rajčatovým protlakem nebo passatou. Přidejte nastrouhanou mozzarellu a další ingredience podle vaší chuti, jako jsou plátky šunky, salámu, nakrájené olivy a tenké plátky cibule. Nakonec pizzu posypte sušenými bylinkami a pokapte několika kapkami olivového oleje.

Pizzu pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu 15 až 20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se nerozteče.

Tipy pro dokonalou pizzu z lístkového těsto:
1. Ujistěte se, že těsto je dostatečně tenké, ale zároveň dost silné na to, aby udrželo všechny ingredience.
2. Před pečením můžete těsto na několika místech propíchnout vidličkou, aby se během pečení nezvedalo.
3. Před přidáním sýra a dalších ingrediencí můžete těsto nechat v troubě předpéct asi 5 minut, to pomůže, aby bylo těsto po upečení křupavé.
4. Nebojte se experimentovat s ingrediencemi, můžete přidat různé druhy zeleniny, různé typy sýrů nebo maso podle vaší chuti.