Nadívaný patližán recept


Nadívaný patližán recept.

Nadívaný patližán je lahodné vegetariánské jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat následující ingredience

patližány
olivový olej
cibuli
česnek
rajčata
červenou papriku
mozzarellu
sůl a pepř
čerstvé bylinky jako bazalka nebo petržel

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Patližány omyjte, podélně rozřízněte a vydlabejte vnitřek tak, aby vznikla lodička. Vnitřek patližánu nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte na pánvi trochu olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nakrájené rajčata, červenou papriku a kostičky patližánu. Osolte, opepřete a restujte, dokud zelenina nezměkne.

Nadívané patližánové lodičky naplňte směsí zeleniny, posypte nastrouhanou mozzarellou a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud patližány nejsou měkké a sýr krásně zlatavý. Před podáváním můžete jídlo posypat čerstvými bylinkami.

Tipy pro dokonalý nadívaný patližán
Vyberte si patližány, které jsou pevné a mají hladkou, lesklou kůži.
Před pečením patližány osolte a nechte je asi 20 minut odpočívat, aby pustily vodu. Poté je osušte papírovou utěrkou.
Pro pikantnější verzi můžete přidat do zeleninové směsi trochu chilli papričky nebo kapku pálivé omáčky.

S tímto receptem si můžete hrát a přidávat různé druhy sýrů či bylinek podle vaší chuti. Nadívaný patližán můžete podávat s čerstvým pečivem nebo jako doplněk k masovým jídlům. Bon appétit!