Extra červené nanuky recept.
Extra červené nanuky jsou skvělou volbou pro osvěžení během horkých letních dnů. Zde je návod, jak si je připravit doma.
Ingredience:
- 500 g jahod nebo malin (čerstvých nebo mražených)
- 250 ml vody
- 100 g cukru
- 1 limetka (šťáva)
- 10 listů máty
Recept:
Nejdříve si připravíme sirup. V malém hrnci smícháme vodu s cukrem a na středním plameni vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Necháme vychladnout. Ovoce rozmixujeme v mixéru na hladkou směs a přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili semínka. V misce smícháme připravený sirup, ovocnou šťávu, šťávu z limetky a nasekané listy máty. Směs nalijeme do foremek na nanuky a vložíme do mrazáku. Necháme ztuhnout alespoň 4 hodiny.
Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu vanilkového extraktu nebo kousky čerstvého ovoce přímo do foremek.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do směsi trochu chilli papričky.
- Nanuky můžete ozdobit třeba potápěním do rozpuštěné tmavé čokolády a posypáním kokosovými vločkami nebo sekanými ořechy.
Tato osvěžující pochoutka je nejen chutná, ale díky ovoci i zdravá. Příprava je snadná a můžete ji snadno přizpůsobit podle svého gusta.