Segedín s knedlíkem po našem recept.
Segedín s knedlíkem je jedním z tradičních českých jídel, které kombinuje chutě maďarské kuchyně s českou klasikou. Recept na segedínský guláš vám ukáže, jak si můžete připravit toto oblíbené jídlo po našem.
- Ingredience
Pro přípravu segedínského guláše budete potřebovat následující:
- vepřové maso (nejlépe plec) cca 500 g
- cibule 1 velká
- sladká mletá paprika 2 lžičky
- kmín mletý 1 lžička
- česnek 2 stroužky
- sůl, pepř
- olej
- hladká mouka 2 lžíce
- kysané zelí 500 g
- smetana na vaření 200 ml
- vývar nebo voda cca 500 ml
- Recept
1. Maso očistěte, pokrájejte na kostky a osolte.
2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte jemně pokrájenou cibuli do zlatova.
3. Přidejte maso a za stálého míchání ho restujte, dokud není ze všech stran opečené.
4. Přisypejte mletou papriku, kmín a nadrcený česnek, promíchejte a chvíli restujte.
5. Zaprašte moukou a míchejte, aby se přísady spojily a vytvořily jemnou směs.
6. Postupně přilévejte vývar nebo vodu, míchejte a nechte guláš povařit na mírném ohni asi 45 minut.
7. Přidejte kysané zelí a vařte dalších 20 minut, občas promíchejte.
8. Nakonec vmíchejte smetanu a nechte guláš ještě chvilku provařit. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Tipy
- Tento guláš je ideální s domácími knedlíky, ale můžete ho podávat i s chlebem nebo bramborem.
- Pokud chcete jemnější chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou smetanu.
- Pro intenzivnější chuť doporučuji maso nechat přes noc marinovat ve směsi papriky, česneku, soli a oleje.
- Segedínský guláš chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě krásně propojí.
Tento jednoduchý recept vám pomůže připravit vynikající segedínský guláš, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Dobrou chuť!