Nafukovací bábovičky recept.
Ingredience pro nafukovací bábovičky zahrnují 200 gramů hladké mouky, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 4 velká vejce, 200 ml mléka, 100 ml rostlinného oleje a případně cukr nebo sůl pro sladkou či slanou variantu.
Recept na přípravu báboviček začíná tím, že si předehřejete troubu na 220 stupňů Celsia a připravíte si formičky na bábovičky, které vymažete olejem. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Ve druhé misce rozšlehejte vejce s mlékem a olejem a tuto směs postupně přilévejte do suchých ingrediencí, míchejte dokud nebude těsto hladké.
Nalijte těsto do připravených formiček, naplňte je zhruba do dvou třetin. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud bábovičky nezhnědnou a nevykypí. Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte.
Tipy pro dokonalé bábovičky: Přidáním vanilkového extraktu nebo citronové kůry do těsta získáte zajímavější chuť. Také můžete přidat trochu cukru pro sladší variantu, nebo naopak sýr a bylinky pro variantu slanou. Důležité je těsto dobře promíchat, aby byly bábovičky krásně nadýchané. A nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže sledujte bábovičky, aby nedošlo k přepečení.