Makový koláč recept


Makový koláč recept.

Ingredience na makový koláč zahrnují mouku, cukr, mák, mléko, máslo, vejce, kypřicí prášek a vanilkový extrakt.

Recept na makový koláč začíná smícháním mouky, cukru a kypřicího prášku. V jiné misce rozehřejte máslo a smíchejte ho s mlékem a vejci. Tuto směs pak přilijte k suchým ingrediencím a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte mák a vanilkový extrakt. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

Tipy na dokonalý makový koláč: Ujistěte se, že mák je dobře mletý, aby koláč měl jemnější texturu. Přidání citronové kůry do těsta může zvýraznit chuť. Aby byl koláč vláčnější, můžete přidat trochu zakysané smetany do těsta. Po upečení nechte koláč chvíli odpočinout ve formě, než ho vyklopíte, aby se nerozpadl.