Domácí vepřovka recept


Domácí vepřovka recept.

Ingredience pro domácí vepřovku:
mleté vepřové maso 500 g
sůl 2 lžičky
mletý černý pepř 1 lžička
mletá sladká paprika 1 lžička
mletý kmín 1/2 lžičky
česnek 2 stroužky
cibule 1 střední
majoránka 1 lžička
jablečný ocet 1 lžíce
voda 50 ml

Recept na přípravu domácí vepřovky:
Cibuli a česnek oloupej a nadrobno nakrájej. V pánvi na troše oleje zpěň cibuli dozlatova, přidej česnek a restuj další dvě minuty. Přidej mleté maso a za stálého míchání ho restuj, dokud není plně uvařené a rozdrobené na drobné kousky. K masu přidej sůl, černý pepř, papriku, kmín a majoránku a vše důkladně promíchej. Přilij jablečný ocet a vodu a vař na mírném ohni asi 10 minut, dokud většina tekutiny nevypaří a směs nezačne být hutnější.

Tipy pro perfektní domácí vepřovku:
Použij kvalitní, čerstvé mleté maso s vyváženým poměrem tuku, což dodá vepřovce šťavnatost. Neboj se experimentovat s bylinkami a kořením podle vlastní chuti, například můžeš přidat trochu chilli pro pikantnější variantu. Domácí vepřovku podávej teplou s čerstvým chlebem nebo ji použij jako náplň do baget a sendvičů. Vepřovku můžeš také uskladnit v lednici a použít do dalších jídel například jako základ do těstovinové omáčky nebo jako náplň do zapečených brambor.