Buchta a la kráva Milka recept.
Ingredience pro Buchtu a la kráva Milka zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, mléko, kypřící prášek, kakao a Milka čokoládu.
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte 250 gramů mouky s 200 gramy cukru, 1 balíčkem kypřícího prášku a 2 lžícemi kakaa. V jiné nádobě rozšlehejte 3 vejce s 100 ml mléka a 150 gramy rozpuštěného másla. Tyto mokré ingredience postupně přilévejte do suchých a míchejte do hladkého těsta.
Vezměte formu na pečení, vymažte ji máslem a posypte trochou mouky. Do formy nalijte polovinu těsta. Následně rozlomte 100 gramů Milka čokolády na malé kousky a rovnoměrně je rozprostřete po těstě. Přikryjte zbytkem těsta a povrch uhladěte.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 až 30 minut. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, než ji vyklopíte z formy.
Tipy:
1. Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť můžete do těsta přidat trochu čokoládových chipsů nebo použít čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
2. Místo obyčejného mléka můžete pro bohatší chuť použít smetanu.
3. Buchta chutná vynikající, když je teplá, podávaná s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
4. Při servírování můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro dekorativní efekt a lepší chuť.