Lahodná cizrna s česnekem recept


Lahodná cizrna s česnekem recept.

Ingredience:
200 g cizrny, kterou je potřeba přes noc namočit
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
čerstvá petrželka na ozdobu

Recept:
1. Cizrnu po namočení slijte a propláchněte pod studenou vodou.
2. Dejte cizrnu do hrnce a zalijte čistou vodou tak, aby byla voda asi dva prsty nad cizrnou.
3. Přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni do změknutí, což obvykle trvá asi 1 až 1 a půl hodiny.
4. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte ho nebo ho vytlačte přes lis.
5. Jakmile je cizrna měkká, scedíte ji a přidáte do mísy.
6. Na pánvi na mírném ohni rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte česnek. Restujte dokud není zlatavý, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil.
7. Česnek přidejte k cizrně.
8. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
9. Při servírování posypte nasekanou petrželkou a pokapte trochou olivového oleje.

Tipy:
- Před vařením cizrny můžete do vody přidat trochu jedlé sody, což pomůže změkčit její slupky.
- Tento recept je skvělý jako příloha k masu nebo můžete cizrnu přidat do salátů.
- Pro intenzivnější chuť můžete do česneku přidat trochu červené papriky nebo kajenského pepře.
- Pokud máte málo času, můžete použít předvařenou cizrnu v konzervě, ale pamatujte, že její chuť a textura nebude stejná jako u čerstvě uvařené cizrny.