Křehké sušenky s krémem recept


Křehké sušenky s krémem recept.

Ingredience na sušenky:
máslo 200 g
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 balíček
hladká mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky

Ingredience na krém:
máslo 150 g
moučkový cukr 150 g
vanilkový extrakt 1 lžička

Recept:
Nejdříve si připravte sušenky. V míse smíchejte změklé máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka. Přidejte prosátou mouku smíchanou s kypřicí práškem a vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrájejte z něj kolečka nebo jiné tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 8-10 minut nebo dozlatova. Po upečení nechte sušenky chladnout.
Pro přípravu krému změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do hladkého krému.
Chladné sušenky potírejte krémem a skládejte po dvou, tvarem na sebe.
Tipy:
Při pečení sušenek dbejte na to, aby se nepřipekly, sledujte je a pečte jen do zlatova.
Pokud máte rádi citronovou nebo pomerančovou příchuť, můžete do krému přidat trochu nastrouhané kůry.
Krém můžete ochutit také přidáním kakaa pro čokoládovou variantu.
Sušenky můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou pro atraktivnější vzhled.