Čokoládová poleva recept.
Čokoládová poleva je skvělým doplňkem na zmrzlinu, palačinky nebo dorty. Zde je jednoduchý recept, jak ji připravit doma.
Ingredience:
100 g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
Recept:
Nejprve si připrav vodní lázeň tím, že do většího hrnce naliješ trochu vody a na něj postavíš menší hrnec tak, aby nedotýkal vody. Vodu zahřej na mírný plamen. Čokoládu nalámej na menší kousky a vlož je do horního hrnce. Nech čokoládu pomalu tát, občas ji promíchej. Jakmile je čokoláda skoro rozpuštěná, přidej smetanu a máslo. Promíchej do hladka. Počkej, až všechny ingredience dobře splynou a poleva je hladká a lesklá.
Tipy:
Pokud preferuješ tekutější polevu, můžeš přidat více smetany.
Pro zvýraznění chuti můžeš do polevy přidat špetku soli nebo vanilkový extrakt.
Polevu můžeš použít ihned nebo ji uložit do lednice, kde ztuhne a bude vhodná k dalšímu použití.
Tato čokoládová poleva je ideální pro zdobení sladkých dezertů nebo jako topping na zmrzlinu.