Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem recept.
Ingredience pro cupcakes:
200 g jemně nastrouhané mrkve
150 g mletých mandlí
100 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
3 vejce
100 ml rostlinného oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
Ingredience pro batátový krém:
200 g batátů
100 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mrkev, mandle, mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl.
3. V jiné míse vyšlehejte vejce s olejem a postupně přidávejte do směsi s mrkví.
4. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a pečte přibližně 25 minut.
5. Mezitím si připravte krém. Batáty uvařte v osolené vodě do měkka, sceďte a nechte vychladnout.
6. V mixéru rozmixujte batáty s máslem, cukrem a vanilkovým extraktem do hladka.
7. Po upečení nechte cupcakes vychladnout a poté je ozdobte batátovým krémem.
Tipy:
- Pokud nemáte rádi skořici, můžete ji ve směsi nahradit vanilkou nebo jiným kořením dle vaší chuti.
- Pro extra vlhkost cupcakes můžete do těsta přidat trochu ananasu nebo jablka nastrouhaného na jemno.
- Batátový krém můžete ochutit i kouskem zázvoru nebo špetkou muškátového oříšku pro pikantnější chuť.