Tvarohová bábovka recept


Tvarohová bábovka recept.

Ingredience pro tvarohovou bábovku zahrnují mouku, cukr, vejce, tvaroh, mléko, máslo nebo olej, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

Recept začíná tím, že si připravíte formu na bábovku, kterou vymažete máslem a vysypete moukou. V míse smícháte máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváte vejce a dále šleháte. Do směsi přidáte tvaroh a mléko a dobře promícháte. Nakonec přisypete mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a vše důkladně promícháte. Těsto vlijte do připravené formy.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 40 minut, nebo dokud není bábovka pevná a zlatavá. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou tvarohovou bábovku
1. Při přípravě těsta se ujistěte, že jsou všechny ingredience v pokojové teplotě, což pomáhá k lepšímu spojení surovin.
2. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek. Pokud je příliš husté, můžete přidat trochu mléka.
3. Bábovku můžete ozdobit polevou, cukrem moučka nebo posypat ořechy či čokoládou.
4. Pro intenzivnější chuť můžete přidat do těsta citronovou kůru nebo trochu rumu.
5. Bábovku skladujte v chladu, aby zůstala déle čerstvá.