Hruškové šátečky se skořicí recept


Hruškové šátečky se skořicí recept.

Ingredience pro hruškové šátečky se skořicí zahrnují listové těsto, hrušky, cukr, skořici, máslo a vejce na potření.

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce o velikosti přibližně 10x10 cm. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kousky. V malé míse smícháme hrušky, trochu cukru a skořici podle chuti.

Na každý čtverec těsta dáme lžíci náplně. Rohy těsta přeložíme do středu tak, aby se spojily a vytvořily šáteček. Okraje pečlivě stiskneme, aby náplň během pečení nevytekla.

Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, což jim dodá krásný zlatavý lesk. Před pečením můžeme ještě posypat trochou cukru smíchaného se skořicí pro extra křupavost a chuť.

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud šátečky nejsou zlatavé a křupavé.

Tipy pro dokonalé šátečky: Použijte kvalitní máslové listové těsto pro nejlepší chuť a texturu. Dávejte pozor, aby náplň nebyla příliš mokrá, což by mohlo způsobit, že těsto bude vlhké a nevykynuté. Po upečení nechte šátečky chvilku vychladnout na plechu, než je přendáte na mřížku k úplnému vychladnutí. To pomůže udržet jejich křupavost.