Jemné sušenky recept


Jemné sušenky recept.

Ingredience potřebné pro přípravu jemných sušenek zahrnují mouku, cukr, máslo, vejce a vanilkový extrakt. Přidat můžete také špetku soli pro zvýraznění chuti.

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka. Poté přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Postupně přisypávejte mouku se solí a míchejte, dokud se suroviny nespojí do hladkého těsta.

Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte sušenky pomocí formiček dle vaší volby. Přenesete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut, nebo dokud sušenky nezačnou zlátnout na okrajích.

Po upečení nechte sušenky chvíli odpočinout na plechu a poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.

Tipy pro dokonalé sušenky: Přidejte do těsta trochu skořice nebo citronové kůry pro další vrstvu chuti. Sledujte sušenky během pečení, protože každá trouba peče trochu jinak a mohou se rychleji upéct. Pro uchování sušenek je nejlépe je skladovat v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.