Polévka s rejžovym puddingem recept.
Na polévku s rýžovým pudinkem budete potřebovat následující ingredience
1 litr mléka
100 g rýže
50 g cukru
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
Postup přípravy polévky s rýžovým pudinkem je následující
1. V hrnci přiveďte mléko k varu.
2. Mezitím si rýži propláchněte pod studenou vodou.
3. Jakmile mléko začne vřít, přidejte rýži, cukr a špetku soli.
4. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte semínka a přidejte je do hrnce spolu s luskem. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho až po uvaření.
5. Snížte teplotu a nechte pomalu vařit asi 35 až 40 minut, občas promíchejte, aby se rýže nepřichytávala ke dnu.
6. Po uvaření odstraňte vanilkový lusk a polévku podávejte teplou nebo ji nechte vychladnout a podávejte chlazenou.
Tipy pro dokonalou polévku s rýžovým pudinkem
Použijte kvalitní rýži určenou pro přípravu pudinků nebo dezertů, aby byla polévka krémovější.
Experimentujte s přidáním různých druhů cukru nebo sladidel podle vaší chuti.
Pro zajímavější chuť můžete přidat špetku skořice nebo kardamomu.
Polévkou můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo ovocným pyré pro lehkou a osvěžující chuť.
Tato sladká polévka je výborná jako neobvyklý desert nebo jako původní sladká večeře.