Špaldové hrnkové knedlíky recept


Špaldové hrnkové knedlíky recept.

Ingredience na špaldové hrnkové knedlíky zahrnují špaldovou mouku, mléko, droždí, sůl, vejce a trochu cukru. Postup přípravy začíná rozpuštěním droždí v teplém mléce s přidaným cukrem. Necháme chvilku stát, aby droždí začalo pracovat. Mezitím si připravíme hrnek špaldové mouky a osolíme ji. Do mouky přidáme vykynuté droždí, vejce a zpracujeme těsto. Těsto by mělo být hladké a nelepivé. Poté těsto necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Po vykynutí z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vřící vodě přibližně 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Tipy pro dokonalé knedlíky zahrnují použití kvalitní špaldové mouky a zajistění, aby bylo těsto dostatečně prokynuté. Dále je důležité knedlíky vařit ve velkém množství vody, aby měly dostatek prostoru a mohly se volně pohybovat. Na závěr, knedlíky jsou skvělé s různými omáčkami nebo jako příloha k masu.