Vepřové maso s paprikou a rajčaty recept


Vepřové maso s paprikou a rajčaty recept.

Ingredience: vepřové maso asi 500 gramů, 2 papriky, 3 střední rajčata, 2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá paprika, olej

Recept:
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Papriky omyjte, vyčistěte a nakrájejte na proužky. Rajčata umyjte a nakrájejte na kousky. Vepřové maso omyjte a nakrájejte na kostky.

V hluboké pánvi nebo na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte k cibuli česnek a krátce osmahněte. Dále přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran dohněda. Během pečení maso osolte, opepřete a přidejte mletou papriku pro chuť.

Jakmile je maso krásně opečené, přidejte do pánve papriky a smažte dalších pár minut, dokud papriky nezměknou. Nakonec přidejte rajčata a vše důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.

Přiklopte a duste na mírném ohni asi 20 až 30 minut, dokud maso není měkké a chutě se spojí. Během dušení občas promíchejte a podle potřeby dochuťte.

Tipy:
Toto jídlo můžete podávat s rýží, těstovinami nebo jen tak se světlým chlebem. Pro zvýraznění chuti můžete do jídla přidat trochu červeného vinného octa nebo cukru, který pomůže vyvážit kyselost rajčat. Také můžete experimentovat s přidáním různých bylinek jako je bazalka nebo tymián pro ještě lepší chuťový zážitek.