Kokosová bábovka ze šlehačky recept


Kokosová bábovka ze šlehačky recept.

Ingredience pro kokosovou bábovku ze šlehačky:

Mouka pšeničná hladká – 250 gramů
Cukr krupice – 200 gramů
Kokos strouhaný – 100 gramů
Šlehačka 33 % – 250 ml
Vejce – 3 kusy
Máslo – 100 gramů
Prášek do pečiva – 1 balíček
Vanilkový cukr – 1 balíček
Sůl – špetka

Recept na přípravu kokosové bábovky:

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V míse si vyšleháme máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce a šleháme, dokud směs není hladká.
Do jiné mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto suchou směs střídavě s šlehačkou přidáváme do máslové směsi. Neustále mícháme, aby se všechny ingredience spojily.
Nakonec vmícháme strouhaný kokos.
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 až 55 minut. Bábovku testujeme špejlí, jestli je uvnitř upečená.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě a poté ji vyklopíme na mřížku, aby se dokonale vychladila.

Tipy pro dokonalou kokosovou bábovku:

Pro ještě intenzivnější kokosovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek kokosového aroma.
Pokud máte rádi vláčnější bábovky, přidejte do těsta půl kelímku bílého jogurtu.
Bábovku můžete po upečení potřít rozpuštěnou čokoládou nebo jen posypat moučkovým cukrem.
Před podáváním nechte bábovku dostatečně vychladnout, aby se lépe krájela.
Použití šlehačky v těstě dodá bábovce bohatší chuť a krémovou texturu.