Hovězí líčka na víně recept


Hovězí líčka na víně recept.

Ingredience:
500 g hovězích líček
1 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 petržel
250 ml červeného vína
500 ml hovězího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
olej

Recept:
Hovězí líčka očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a líčka zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Opečená líčka vyjmeme a odložíme stranou. V tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájené mrkve a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme rajčatový protlak a chvilku povaříme. Vrátíme maso zpět do pánve, přilijeme víno a krátce povaříme, aby alkohol vyprchal. Poté přidáme hovězí vývar a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud nejsou líčka měkká.

Tipy:
Pro dosažení ještě lepší chuti můžete před dušením maso marinovat v červeném víně s bylinkami přes noc.
Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory. Lze přidat také trochu smetany do omáčky pro jemnější chuť.