Bazalkové filé recept


Bazalkové filé recept.

Ingredience:
- 4 filé z bílé ryby (např. treska, tilapie)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
- Šťáva z 1 citronu
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 50 ml bílého vína

Recept:
1. Rybí filé osolte a opepřete.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Po chvíli přidejte nasekanou bazalku a krátce osmahněte.
3. Přidejte rybí filé na pánev a opečte z obou stran dozlatova, zhruba 3 minuty na každou stranu.
4. K rybě přidejte nakrájené rajče a podlijte bílým vínem. Přiklopte pokličkou a dusíte na mírném ohni zhruba 5 minut, dokud ryba není plně uvařená.
5. Před podáváním pokapejte rybu šťávou z citronu.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete k rybě přidat také trochu chilli papriček.
- Pokud nemáte čerstvou bazalku, lze použít sušenou, ale čerstvá je v tomto receptu výrazně lepší.
- Toto jídlo skvěle doplňuje lehký salát nebo vařené brambory.