Kakaovo-tvarohový koláč recept


Kakaovo-tvarohový koláč recept.

Recept na kakaovo-tvarohový koláč se skládá z několika kroků a ingrediencí.

Ingredience potřebné pro těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva

Ingredience potřebné pro náplň:
- 500 g tvarohu v kostce
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 citron (kůra a šťáva)

Recept na přípravu kakaovo-tvarohového koláče:
1. Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo, cukr a vejce. Vypracujte hladké těsto, které poté nechte v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
2. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Ve velké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu dohladka.
3. Těsto vyjměte z lednice a dvě třetiny těsta rozválejte na pomoučněnou desku. Těsto pak přeneste do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto by mělo pokrýt dno a okraje formy.
4. Na připravené těsto rovnoměrně rozprostřete tvarohovou směs.
5. Zbylé těsto rozvaľte a nakrájejte na proužky, které použijete k vytvoření mřížky na povrchu koláče.
6. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius asi 45 minut, dokud není povrch zlatavý a náplň pevná.

Tipy pro lepší výsledek:
- Před pečením koláč lehce posypte cukrem, což dodá krásnou křupavou kůrku.
- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete přidat i trochu citronové šťávy navíc do tvarohové směsi.
- Koláč je nejlepší, když je úplně vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici. Tím se chutě krásně propojí a koláč bude snadnější krájet.

Užijte si příjemné chvíle s tímto delikátním kakaovo-tvarohovým koláčem!