Ořechová roláda s rumem recept


Ořechová roláda s rumem recept.

Ingredience pro ořechovou roládu s rumem:

mouka pšeničná hladká 100 gramů
cukr krupice 130 gramů
vejce 4 kusy
mleté ořechy 100 gramů
rum 2 lžíce
prášek do pečiva 1 lžička
máslo na vymazání plechu
cukr moučka na posypání

Recept na ořechovou roládu s rumem:

Nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky utřete s cukrem krupicí do pěny a přidejte rum. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a mletými ořechy a tuto směs postupně vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Plech vyložte pečicím papírem a vymažte máslem. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.

Hotový korpus ihned po upečení srolujte spolu s pečicím papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí roládu opatrně rozbalte, odstraňte pečicí papír a roládu potřete například marmeládou nebo krémem podle vaší chuti. Roládu znovu zrolujte, posypte cukrem moučkou a před podáváním nechte chvíli odpočinout v chladničce.

Tipy:

Pro intenzivnější ořechovou chuť můžete do těsta přidat více mletých ořechů.
Pokud máte rádi silnější rumovou chuť, použijte místo dvou lžic rumu tři.
Pro dekoraci můžete použít nejen cukr moučka, ale také rozpuštěnou čokoládu nebo šlehačku.
Dbejte na to, aby byl korpus při srolování ještě teplý, jinak by mohl prasknout.