Koláč s ricottou a bílou čokoládou recept.
Ingredience:
250 g másla
200 g cukru krupice
4 vejce
250 g ricotty
250 g mouky
1 lžička prášku do pečiva
200 g bílé čokolády
vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
Recept:
Troubu předehřejte na 180 stupňů C. Máslo s cukrem utřete do pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře míchejte. Přidejte ricottu a vanilkový extrakt a promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji za stálého míchání přidávejte do těsta. Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není koláč zlatavý a test na špejli vyjde suchý. Nechte koláč vychladnout před podáváním.
Tipy:
Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů.
Pro křupavější povrch posypte koláč před pečením hrubě nasekanou bílou čokoládou.