Knedlíčky z míchaných vajec recept


Knedlíčky z míchaných vajec recept.

Ingredience pro knedlíčky z míchaných vajec zahrnují vařená vejce, mouku, mléko, sůl a trochu majoránky nebo petrželky pro dochucení.

Recept na přípravu těchto knedlíčků je poměrně jednoduchý. Začněte tím, že si uvaříte vejce natvrdo. Po uvaření vejce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Ve mísce smíchejte nastrouhaná vejce, přidejte asi dvě lžíce mouky, trochu mléka, aby se těsto lépe spojilo, a osolte dle chuti. Můžete přidat i trochu majoránky nebo nasekané petrželky pro zvýraznění chuti.

Těsto by mělo být dostatečně tuhé na to, aby drželo tvar, ale zároveň dostatečně vláčné, aby knedlíčky nebyly po uvaření tvrdé. Z těsta tvarujte malé kuličky velikosti vlašského ořechu.

V hrnci přiveďte k varu větší množství vody s trochou soli. Knedlíčky opatrně vkládejte do vroucí vody a vařte asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté je pomocí děrované naběračky vyjměte a můžete je přidat do polévky nebo podávat jako přílohu k jiným jídlům.

Tipy pro dokonalé knedlíčky:
1 Sledujte množství mléka v těstě. Nemělo by být příliš mokré, aby se knedlíčky nerozpadly při vaření.
2 Při vaření knedlíčků je důležité, aby voda jemně vřela. Silný var by mohl způsobit, že se knedlíčky rozpadnou.
3 Pokud chcete knedlíčky obohatit o více chutí, můžete do těsta přidat trochu nadrobno nakrájené šunky nebo slaniny.
4 Po vyjmutí z vody knedlíčky můžete na chvíli vložit do mísy s trochou rozpuštěného másla, což jim dodá na lahodnosti.
5 K přípravě můžete využít i starší pečivo, když ho nastrouháte a přidáte do těsta místo mouky, což je klasický způsob přípravy chlebových knedlíčků.

Připravte si tyto jednoduché a chutné knedlíčky z míchaných vajec a užijte si jejich jemnou chuť jako součást vaší oblíbené polévky nebo jako originální přílohu k hlavnímu chodu.