Piškotové řezy s polevou recept.
Ingredience pro piškotové řezy s polevou:
Mouka pšeničná hladká 200 gramů
Cukr krupice 150 gramů
Vejce 4 kusy
Prášek do pečiva 1 balení
Voda 50 ml
Kakao 2 lžíce pro polevu
Mléko 100 ml pro polevu
Cukr moučka 200 gramů pro polevu
Máslo 50 gramů pro polevu
Recept:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem krupice a šlehejte, dokud směs nezíská světlou barvu a nebude nadýchaná. Pomalu přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě zhruba 15 až 20 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.
Pro přípravu polevy v malém rendlíku rozpusťte máslo společně s mlékem. Přidejte kakao a cukr moučka a míchejte na mírném ohni, dokud směs nezačne být hladká a lesklá. Vypněte plamen a nechte polevu mírně vychladnout.
Když je korpus zcela vychladlý, rovnoměrně polevu rozetřete po jeho povrchu. Nechte polevu ztuhnout.
Tipy:
Pro extra chutný efekt můžete do těsta na piškot přidat lžičku vanilkového extraktu nebo citronovou kůru pro jemnou citrusovou chuť.
Pokud máte rádi ořechy, můžete do polevy přidat nasekané ořechy, které přidají na textuře a chuti.
Pro ještě bohatší polevu můžete použít smetanu místo mléka.