Rizoto s vepřovou konzervou recept


Rizoto s vepřovou konzervou recept.

Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g rýže arborio
- 1 vepřová konzerva (například ve vlastní šťávě)
- 800 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 100 ml bílého suchého vína
- 50 g másla
- 100 g parmazánu
- olej
- sůl a pepř

Recept:
1. Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
2. Přidejte rýži a za stálého míchání ji restujte, dokud není průhledná.
3. Zalijte rýži vínem a míchejte, dokud se všechno víno nevstřebá.
4. Postupně přidávejte vývar po naběračkách; vždy počkejte, až se vývar vstřebá, než přidáte další.
5. Po 15 minutách přidejte obsah konzervy včetně šťávy.
6. Vařte, dokud není rýže měkká, ale stále má kousavost.
7. Přidejte máslo a nastrouhaný parmazán, promíchejte a okamžitě podávejte.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do rizota přidat trochu rozmarýnu nebo tymiánu.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do rizota trochu chilli papričky.
- Rizoto je nejlepší, pokud se podává ihned po uvaření, kdy je krémové a vláčné.
- Místo vepřové konzervy můžete použít i jiný druh masa podle své chuti a dostupnosti.