Bábovka "perníková" recept


Bábovka "perníková" recept.

Ingredience na perníkovou bábovku zahrnují mouku, cukr, vejce, med, mléko, olej, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a špetku soli.

Recept na přípravu perníkové bábovky je následující. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte suché ingredience, tedy mouku, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a sůl. V jiné míse důkladně promíchejte med, cukr, vejce, mléko a olej. Poté postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do té mokré a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte přibližně 45 minut, nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.

Tipy pro dokonalou perníkovou bábovku: Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu před smícháním. Pro intenzivnější chuť můžete přidat do těsta trochu více perníkového koření nebo pár kapek rumu. Bábovku nechte po upečení vychladnout v formě asi 10 minut, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce. Před podáváním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem nebo polit glazurou.