Bůček na pivu - pikantní recept


Bůček na pivu - pikantní recept.

Ingredience potřebné pro přípravu bůčku na pivu pikantní verze zahrnují bůček, cibuli, česnek, pivo, chilli papričky, med, sojovou omáčku, worcester, sůl a pepř.

Začněte tím, že bůček nakrájíte na větší kusy. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte. Chilli papričky také nakrájejte, množství upravte podle toho, jakou pikantnost chcete dosáhnout. V hrnci na troše oleje zpěňte cibuli, přidejte česnek a chilli, osmahněte do zlatova. Pak přidejte kusy bůčku a opečte je ze všech stran dozlatova.

Poté zalijte bůček pivem, tak aby byl kusy masa ponořený. Přidejte med, sojovou omáčku a worcester, které dodají pokrmu na bohatosti chuti. Osolte a opepřete dle chuti. Nechte pomalu dusit pod pokličkou na mírném ohni nebo v troubě při nízké teplotě asi 90 minut, dokud není maso měkké a šťáva se trochu nezredukuje.

Jako tip pro dokonalejší chuť můžete před podáváním maso vyjmout a šťávu povařit samostatně, dokud se nezredukuje na požadovanou hustotu a koncentraci chuti. Bůček na pivu podávejte s čerstvým chlebem nebo pečenými brambory a jako doplněk se hodí kyselá okurka nebo čerstvá zelenina.