Cibulové vepřové - minutka recept


Cibulové vepřové - minutka recept.

Cibulové vepřové minutka je rychlé a chutné jídlo, které si jistě zamilujete. Zde je seznam ingrediencí, které budete potřebovat

Maso 500 g vepřového masa ideálně kotlety nebo krkovice
Cibule 2 velké cibule
Olej rostlinný olej pro smažení
Mouka 2 lžíce mouky pro zaprášení masa
Sůl a pepř podle chuti
Pivo půl sklenice piva, může být i nealkoholické
Vývar nebo voda asi 100 ml
Hořčice 1 lžíce
Worcesterská omáčka 1 lžíce (volitelné)
Petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Začněte tím, že maso nakrájíte na tenké plátky. Tyto plátky lehce osolte, opepřete a obalte v mouce. Ve velké pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran rychle opečte dozlatova. Opečené maso vyjměte a odložte na stranu.

Na téže pánvi přidejte trochu oleje a přidejte nakrájené cibule. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlatit. Poté k cibuli vrátíte maso, přidejte hořčici a Worcesterskou omáčku, pokud používáte, a vše promíchejte.

Přilijte pivo a vývar nebo vodu, promíchejte a nechte krátce povařit na středním plameni, aby se chutě spojily a omáčka mírně zhoustla. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti.

Podávejte s vařenými bramborami nebo knedlíkem a posypte čerstvou petrželkou.

Tipy

Pokud chcete dosáhnout křupavější kůrčičky na masu, můžete před smažením maso nechat chvíli odpočinout v mouce.
Pro intenzivnější chuť můžete použít tmavější pivo, které dodá omáčce zajímavý nádech.
Ujistěte se, že cibuli nepálíte, aby nezhořkla. Pomalé smažení na mírném ohni pomůže uvolnit sladkost cibule.
Přidáním čerstvých bylinek jako je majoránka nebo tymián získáte ještě bohatší chuťový profil.