Králík na halali recept.
Ingredience pro králíka na halali:
Maso z jednoho králíka
100 g slaniny
2 cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 petržel
Kousek celeru
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
100 ml bílého vína
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
Sůl a pepř podle chuti
Olej
Recept:
Maso z králíka omyjte a osušte. Nakrájejte na porce. Na pánvi rozpalte olej a osolené a opepřené maso zprudka opečte dozlatova. Opečené maso vyjměte a odložte stranou. Na téže pánvi osmažte na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí. Následně přidejte na kousky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a vše společně chvíli restujte. Zasypejte moukou a promíchejte. Postupně přilévejte víno a smetanu, stále míchejte, aby se předešlo hrudkám. Vraťte maso zpět do pánve, přidejte tymián a majoránku a dusíte na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete před vařením maso marinovat v kořeněném víně nebo pivu přes noc. Můžete podávat s knedlíkem nebo brambory. Aby byla omáčka hladší, lze ji po uvaření propasírovat.