Piškot s meruňkami a želatinou recept


Piškot s meruňkami a želatinou recept.

Ingredience:
Mouka pšeničná hladká 180 gramů
Cukr krupice 150 gramů
Vejce 4 ks
Meruňky 500 gramů
Želatina 2 balení
Voda dle návodu na obalu želatiny
Citronová šťáva z 1 citronu

Recept:
Začněte tím, že oddělíte bílky od žloutků Vejce, která máte připravená Ve velké míse vyšlehejte bílky do pevného sněhu Přidejte postupně cukr a dále šlehejte, dokud není směs lesklá a pevná Poté opatrně vmíchejte žloutky
Mouku prosejte a postupně ji za stálého míchání přidávejte do vejce Ve směsi
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius po dobu 25 minut
Mezitím si připravte meruňky omyjte je, rozkrojte na poloviny a zbavte pecky
Uvařený a vychladlý piškot vyjměte z formy a poklaďte ho meruňkami
Želatinu připravte dle návodu na obalu Rozpusťte ji ve vodě a nechte chvíli nabobtnat Než začnete želatinu aplikovat na piškot, vmíchejte do ní citronovou šťávu
Želatinu nalijte rovnoměrně přes meruňky na piškotu a nechte ztuhnout v chladničce

Tipy:
Pro lepší chuť můžete do těsta přidat vanilkový extrakt nebo kůru z citronu
Pokud chcete, aby byl piškot vláčnější, přidejte do těsta lžíci oleje
Ujistěte se, že želatina má správnou konzistenci před tím, než ji nalijete na ovoce; neměla by být příliš tekutá
Meruňky můžete nahradit jiným sezónním ovocem podle vaší chuti