Jemné houbové ragú recept.
Ingredience pro jemné houbové ragú zahrnují houby, cibuli, česnek, smetanu, bílé víno, máslo, tymián, sůl a pepř.
Recept začíná tím, že se na pánvi na másle zpění nadrobno nakrájená cibule, přidá se česnek a po chvíli i houby, které můžeme nechat mírně osmahnout. Následně se přilije trochu bílého vína a nechá se alkohol vypařit. Pak se přidá smetana, tymián, sůl a pepř a vše se pomalu dusí do zhoustnutí. Může se podávat s těstovinami, knedlíkem nebo jako omáčka k masu.
Tipy pro dokonalé houbové ragú:
1. Použijte směs různých druhů hub pro bohatší chuť
2. Nebojte se experimentovat s bylinkami, můžete přidat i rozmarýn nebo majoránku
3. Ragú bude ještě lepší, pokud ho necháte odležet, aby se chutě dokonale spojily
4. Pro zahuštění můžete přidat lžičku hladké mouky smíchané ve smetaně
5. Ragú může podávat jako základ pro vegetariánské pokrmy nebo jako doplněk k masu.