Babiččin košíček recept.
Ingredience pro babiččin košíček zahrnují mouku, máslo, cukr moučka, vejce, vanilkový cukr, ořechy a marmeládu nebo tvaroh na plnění.
Recept začíná tím, že si připravíte těsto. Mouku prosijte na pracovní plochu a přidejte na kousky nakrájené máslo, cukr moučka, vejce a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto nechte asi hodinu odpočívat v chladničce.
Mezitím si připravte formičky na košíčky, které vymažete máslem a vysypte moukou. Po odpočinutí těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte kruhy, které vložíte do připravených formiček. Těsto pevně přitiskněte k dnu a stěnám formiček.
Košíčky můžete naplnit buď marmeládou nebo tvarohem smíchaným s cukrem a vejcem. Naplněné košíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
Tipy na dokonalé babiččiny košíčky:
1. Těsto udržujte chladné, bude se s ním lépe pracovat.
2. Po naplnění košíčků marmeládou nebo tvarohem je můžete ještě posypat sekanými ořechy pro křupavější vrstvu.
3. Košíčky po upečení nechte chvilku vychladnout ve formičkách, aby se lépe vyjmuly a nerozpadly.