Pudinkové šneky recept


Pudinkové šneky recept.

Ingredience pro těsto pudinkových šneků zahrnují mouku, mléko, droždí, cukr, sůl, vejce a máslo. Pro náplň budete potřebovat mléko, vanilkový pudinkový prášek, cukr a moučkový cukr na posypání.

Příprava těsta začíná tím, že v mírně vlažném mléku rozpustíte droždí s trochou cukru a necháte asi 10 minut vzejít. V míse smícháte mouku se zbylým cukrem a solí. Přidáte vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vypracujete hladké těsto, které necháte na teplém místě kynout asi hodinu.

Mezitím si připravte pudink podle návodu na obalu, ale použijte mírně méně mléka, aby byl pudink hustší a lepší pro náplň. Pudink nechte vychladnout.

Když je těsto nakynuté, rozválejte ho na pomoučněné ploše na obdélník. Rozetřete po něm vychladlý pudink a těsto zrolujte podélně jako roládu. Roládu krájejte na asi 2 cm silné plátky, které položíte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, dokud šneky nejsou zlatavé. Po upečení můžete šneky posypat moučkovým cukrem.

Tipy pro dokonalé pudinkové šneky: Přidejte do pudinku kousky čokolády nebo ořechy pro zajímavější chuť. Těsto můžete nechat kynout i přes noc v lednici, ráno pak bude práce s ním snazší a chuť bohatší. Při pečení sledujte, aby povrch šneků nebyl příliš tmavý, pokud potřebujete, přikryjte je alobalom.